fbpx

Peste 4.600 de pacienți cu boli incurabile au căutat sprijin la HOSPICE Casa Speranței în primele 10 luni ale acestui an. Sunt pacienți din toate județele țării, o bună parte dintre ei veniți de la sute de kilometri distanță pentru a primi îngrijirea de care au nevoie și pe care nu au găsit-o aproape de casă. Slăbiți de cancer, împovărați de izolare, uitați de sistem, oamenii au primit la HOSPICE, gratuit și necondiționat,  îngrijire medicală, sprijin social, psihologic și spiritual.

Peste 10.500 de vizite medicale de îngrijire la domiciliul pacienților au asigurat echipele HOSPICE de la începutul acestui an, pe lângă cele 8.900 de zile de internare în spitalele din Brașov și București.
La acestea s-au adăugat mai mult de 5.500 de intervenții sociale în familiile pacienților copii și adulți și aproape 3.000 de sesiuni de sprijin psihologic.

În spatele acestor cifre stau oamenii aflați în suferință, care au cerut ajutorul fundației. Iar în spatele lor sunt toți sponsorii și donatorii care au înțeles să fie solidari cu adulții și copiii care duc cea mai grea bătălie a vieții lor.

Cu gândul la ei toți, HOSPICE Casa Speranței lansează astăzi campania La HOSPICE, fiecare ajutor mic este mare. https://bit.ly/3wQQrbB

”De 29 de ani, scriem împreună această poveste a solidarității, o poveste în care nu putem exista unii fără ceilalți. Este povestea emoționantă nu doar a celor care au nevoie de ajutor și care trec prin situații dramatice, ci și a celor care găsesc puterea să ajute din puținul pe care îl au. Est e povestea bunicilor care vin să facă o donație la HOSPICE imediat ce au luat pensia, este povestea nepoților care își donează alocația cu gândul la bunica îngrijită de echipele noastre, este povestea antreprenorilor greu încercați de aproape 2 ani, dar care au găsit totuși resurse pentru cei mai vulnerabili dintre noi. La HOSPICE, fiecare ajutor mic este mare” a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Companiile pot veni în sprijinul pacienților cu boli incurabile îngrijiți de fundația HOSPICE Casa Speranței prin facilitatea fiscală care le permite să direcționeze până la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, până la 31 decembrie. Fondurile strânse astfel asigură continuitate îngrijirii paliative gratuite de care tot mai mulți pacienți din România au nevoie.

Conform statisticilor, în România peste 176.000 de pacienți au nevoie, în fiecare an de servicii de îngrijire paliativă. Din păcate însă, doar unul din 10 pacienți are acces la aceste servicii. În 11 județe  de la noi din țară nu există niciun fel de serviciu de îngrijire paliativă, iar la nivel național sunt înregistrați doar 9 furnizori de îngrijiri paliative la domiciliu, niciunul de stat, toate asigurate de ONG-uri sau firme private.

E important ca toți cei care au această posibilitate să înțeleagă că trebuie să o folosească în cel mai bun mod cu putință, să nu o lase să se risipească! Nu implică un cost suplimentar pentru firmă, iar suma

direcționată, oricât de mică, poate schimba cel puțin un destin. Eu am ales cauza HOSPICE pentru că într-o lume în care nevoia de îngrijire paliativă e foarte mare, cei care o oferă trebuie susținuți ”, afirmă Izabela Corina Juncu, fondator și CEO NotoriousStories.

Persoanele fizice se pot de asemenea implica prin donații lunare prin SMS la 8864 cu textul TIMP (4 euro) sau direct pe site-ul fundației hospice.ro/doneaza/. Valoarea unui singur SMS asigură, spre exemplu, transportul echipei medicale până la un pacient acasă.

Detaliile campaniei, precum și informații despre activitatea HOSPICE Casa Speranței regăsiți aici: hospice.ro/20hospice/.

 

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 29 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 40.000 de copii și adulți

Puteți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație ( https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8864 cu textul TIMP.

Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.