fbpx

Evenimentul este organizat cu ocazia lansării Zilei Sustenabilității în România, o inițiativă a Ambasadei Sustenabilității în România. În 2021, România a consumat resursele naturale disponibile pentru tot anul încă din 21 iunie. Pe data de 27 octombrie, întoarcem clepsidra și ne asumăm să luăm parte la schimbare.

Astfel, 27 octombrie este o zi simbolică pe cale să devină o tradiție anuală pentru analiza progresului sustenabilității la nivel național. Pentru a marca acest moment, vă invităm de Ziua Sustenabilității în România la o conferință de presă în cadrul căreia vom prezenta rezultatele studiului de percepție desfășurat pe un eșantion reprezentativ la nivel național: „Cum își imaginează românii că arată un viitor sustenabil?”. Pornind de la concluziile cercetării și alături de invitați la nivel înalt, vom căuta soluții pentru a reduce datoria pe care o avem față de planetă.

10:30 – 11:00 Înregistrarea participanților

11:00 – Discurs de bun venit

11:05 – 11:20 Prezentare rezultate studiu de percepție: Cum își imaginează românii că arată un viitor sustenabil: o analiză a progresului la nivel național a sustenabilității

Dragoș Tuță – Fondator, Ambasada Sustenabilității în România Silvia Luican – Fondator, IZI Data

11:20 – 12:00 Dezbatere „Cum reducem datoria pe care o avem față de planetă?”

Tánczos Barna – Ministru, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (TBC)
László Borbély – Coordonator, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului
Alexandra Bocșe – Departamentul Climă și Sustenabilitate, Administrația Prezidentială Nicușor Dan – Primar General, Primăria Municipiului București (TBC)
Ramona Chiriac – Sefa Reprezentanței Comisiei Europene la București (TBC)

12:00 – 12:30 – Sesiune de întrebări și răspunsuri

REGISTER