fbpx

YCE & Temerarii adresând nevoile supraviețuitorilor de cancer

Date:07/02/2023 12:00 am
Location: Live Registration Link

Trei tinere supraviețuitoare de cancer, reprezentante Youth Cancer Europe vor participa în calitate de speakeri la conferința “Addressing the Needs of Young Cancer Survivors”, care va avea loc mâine, 7 ianuarie la Bruxelles. Două dintre acestea sunt românce, membre ale Comunității Temerarii, Comunitatea Națională a Tinerilor Supraviețuitor de Cancer, fondată de Asociația Little People.

Conferința “Addressing the Needs of Young Cancer Survivors”, parte din seria de acțiuni strategice EU Mission on Cancer, este organizată cu scopul de a pune focusul pe multitudinea de provocări pe care tineri supraviețuitori le resimt la nivel social și economic, după finalizarea tratamentului.

Contribuțiile tinerelor supraviețuitoare de cancer, în sesiunile despre „Advocacy pentru a adresa supraviețuirea” și “Inegalitățile din viața tinerilor supraviețuitori de cancer” pot fi urmărite la linkul dedicat conferinței:

 

Registration

Participarea la eveniment este posibilă după înregistrare.

 

Evenimentul, primul de acest gen, va contribui la formarea continuă a inițiativelor dedicate subiectului supraviețuirii cancerelor din copilărie și adolescență oferind oportunitatea supraviețuitorilor de cancer din toate Statele Membre de a interacționa cu stakeholderi și reprezentanți ai instituțiilor Europene.

Scopul Comunității Temerarii a fost încă de la început de a oferi o voce pacienților, de a adresa nevoile și provocările de multe ori ,,invizibile” pe care aceștia le au după tratament. Temerarii este acum marcă înregistrată și un nume asociat supraviețuirii, un exemplu de implicare activă și un important sprijin pentru tinerii învingători care au nevoie în continuare de susținere. Dezvoltarea primelor campanii de comunicare a mesajului supraviețuirii, reprezentanța la nivel european, premiile câștigate în competiții care valorifică implicarea socială și apărarea drepturilor pacienților sunt doar câteva dintre reușitele acestei comunități care au schimbat total percepția asupra supraviețuirii în România.

Youth Cancer Europe, YCE, entitate înființată de Asociația Little People, înglobează o rețea de organizații pentru tineri afectați de cancer din întreaga Europă, concentrându-se pe cele mai stringente nevoi ale pacienților: tratament adecvat vârstei și echitabil accesibil la nivel european; urmărirea pe termen lung și calitatea supraviețuirii; reprezentare politică și normativă.

 

Cum ne poți susține?

Redirecționează 3.5%

Fiecare formular completat se traduce în sprijin specializat oferit copiilor și adolescenților afectați de cancer.  Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către cauza noastră până pe 1 Mai. Formularul este disponibil AICI.