fbpx

Economia digitală ar putea reprezenta, în 2030, cel puțin 20% din PIB, un plus de aproximativ 50 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut, potrivit unui studiu realizat de experţii de la Factory 4.0 şi Frames.

România are șansa de a-și crește competitivitatea economică într-un termen relativ scurt, dacă se va focusa pe accelerarea digitalizării și convergența spre o economie bazată pe tehnologie.

Pandemia de COVID 19 a restartat modul în care sunt percepute activitățile economice. În contextul blocajelor economice și al măsurilor de distanțare socială, mediul economic a fost, practic, forțat să facă pasul spre digitalizarea activității. De asemenea, pandemia de COVID-19 a demonstrat nevoia de accelerare a digitalizării sectorului public în toate domeniile prioritare. În acest context, prin schimbarea paradigmelor economice, România are șansa nesperată de a arde etapele și de a crește economic semnificativ, prin tehnologie și digitalizare’’, arată datele studiului.

Conform Indicelui economiei și societății digitale (DESI – 2020), care măsoară competitivitatea digitală prin 5 subcomponente (conectivitate de bandă largă, abilități digitale ale capitalului uman, digitalizarea afacerilor și comerțul electronic, servicii publice digitale), România se situează pe locul 26 din cele 27 de state membre ale UE. Recomandările specifice de țară (2020) identifică nevoia de investiții pentru valorificarea avantajelor digitalizării pentru cetățeni, sectorul privat și administrația publică. Se recomandă în special creșterea măsurilor privind e-guvernarea, inclusiv prin introducerea și consolidarea unor servicii interoperabile la nivel european, învățarea on-line și creșterea competențelor digitale.

Agenda:

  • Cum digitalizăm România?
  • Digitalizarea României prin investiții PNRR
  • Legea 5G și impactul social al acesteia
  • Cum ne va schimba viața legea 5G?
  • 5G și securitatea cibenetică
  • Abordarea globală, europeană și națională a problemei securității cibernetice
  • Digitalizare – PNRR – Green Deal
  • Digitalizarea serviciilor din energie
  • Implicațiile transformării digitale în sectorul financiar-bancar
  • Inovare și AI în industrie

Audienta:

Participanti: Evenimentul reunește sectorul IT&C dar și alte industrii: oficiali ai autorităților de stat, politicieni, ambasadori, oameni de business, top management de companii din domenii precum securitate cibernetică, IT, energie, bănci, piață de capital, telecom, gambling, industrie, militar și altele, mass media și alți specialiști din domeniu.

Q&A: Participanții pot trimite întrebări pentru speakeri încă de la înscriere, prin formularul de înscriere de pe pagina evenimentului. Întrebările pot fi transmise și LIVE pe pagina de Facebook Financial Intelligence, în comentarii.

Social Media: Evenimentul va atrage o audiență foarte largă prin transmisiunea LIVE pe platforma de știri financialintelligence.ro și expunere pe social media. Evenimentul va fi preluat și de parteneri ai evenimentului pe paginile lor de social media.