fbpx

Protecția salariaților în cazul transformărilor societare ale angajatorilor

Date:08/11/2022 4:00 pm
Location: Online via Zoom

Contextul contemporan al relațiilor de muncă impune o mai strânsă colaborare între salariați și angajatori și o informare reciprocă și continuă cu privire la activitatea și soarta angajatorului. Salariații nu mai sunt doar niște simpli executanți ai atribuțiilor de muncă, ci devin „co-interesați” în legătură cu mai multe aspecte referitoare la evoluția angajatorului, la situația ocupării forței de muncă și la deciziile care pot aduce modificări în relațiile de muncă. Salariații trebuie să fie informați și consultați cel puțin în legătură cu aceste aspecte.

În cazul în care angajatorul trece printr-o procedură de transformare, salariații beneficiază de o protecție adecvată. Astfel, toate transformările societare trebuie să fie realizate în strânsă legătură cu procedurile specifice de dreptul muncii referitoare la modificarea și încetarea contractelor individuale de muncă.

Transformările societare care au impact asupra relațiilor de muncă sunt dintre cele mai variate și acestea trebuie să observe gradul de protecție legală de care se bucură salariații în cazuri particulare, protecție care a fost extinsă pe cale jurisprudențială. Modificarea relațiilor de muncă în aceste ipoteze este condiționată de respectarea cu strictețe a procedurilor legale.

În cadrul webinarului se vor analiza aceste condiții și proceduri legale precum și consecințele nerespectării acestora. 

Repere tematice:

a)  Informarea și consultarea salariaților

b) Transformări societare și organizatorice care pot sa afecteze relațiile de muncă: transferul de întreprindere, M&A, reorganizări interne

c)  Protecția salariaților în cazul transformărilor societare – proceduri de modificare a relațiilor de muncă.

Data: 8 noiembrie 2022 – 16.00-17.00

SpeakerAndrei Buga – Partner, STOICA & Asociații

 Andrei Buga (Partner) are peste 13 ani de experiență profesională în domeniul dreptului muncii și face parte din echipa STOICA & Asociații din 2009. Andrei a asistat și reprezentat clienți români și străini într-o varietate largă de probleme de dreptul muncii. Andrei oferă consultanță de specialitate în legătură cu relațiile individuale și colective de muncă, în contextul punerii în aplicare a strategiilor de afaceri în toate sectoarele economice.

 

 

 

 

Registration