EY România vă invită în data de 28 iulie, începând cu ora 10.00, să participați la webinarul „Măsuri de sprijin de natura ajutorului de stat pentru relansarea economiei românești în contextul crizei COVID-19“.

Mihaela Mitroi – liderul departamentului de asistență fiscală și juridică pentru clusterul EY CESA South împreună cu invitații din partea Ministerului Finanțelor Publice – dl. Sebastian Burduja, Secretar de Stat și d-na Irina Avram, Director General al Direcției Generale Ajutor de Stat, vor discuta despre Planul Național de investiții, relansarea economică și principalele măsuri de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor afectate de criza COVID-19.

Printre temele abordate în cadrul discuției menționăm:

– Context si perspectiva macroeconomica;
– Priorități ale Guvernului pentru sustinerea dezvoltarii Romaniei;
– Programe de sprijin pentru intreprinderi in vederea asigurarii capitalului de lucru, incurajarii investitiilor, protejarii si crearii de noi locuri de munca (inclusiv bugete alocate si calendar de lansare);
– Schema de ajutor de stat pentru finantarea investitiilor în active (HG 807/2014) – conditii si modificari;
– Schema de ajutor de stat pentru sustinerea costurilor salariale aferente locurilor de muncă nou create (HG 332/2014);
– Masuri de digitalizare si debirocratizare a procesului de depunere si solutionare a cererilor de finantare si plata a ajutorului de stat.

Lectori:

Sebastian Burduja – Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice
Irina Avram – Director General al Direcției Generale Ajutor de Stat, Ministerul Finanțelor Publice
Mihaela Mitroi – Lider al departamentului de asistență fiscală și juridică pentru clusterul EY CESA South.

Prezentările și discuțiile se vor desfășura în limba română. În timpul webinarului vom avea un chat live prin intermediul căruia veți avea posibilitatea de a adresa întrebări. Participarea este gratuită și se face pe baza confirmării înregistrării.

Ne vedem la webinar!

Pentru înregistrare, accesați acest link.

Echipa EY România