fbpx

Finanțarea dezvoltării: (Re)Capitalizarea României și finanțarea economiei

Date:07/06/2022 3:00 pm
Location: LIVE pe CursDeGuvernare.ro, Facebook și YouTube

Rețeta momentului pe care-l străbatem are trei ingrediente – primele două putând însemna, simplu spus, agonia sau extazul:

Primul ingredient e doza mare de risc – atât a economiei cât și a României în ansamblu – produsă de conjunctura dintre două mari crize: cea a pandemiei, din care am ieșit, și cea provocată de dezechilibrele produse de război: gestiunea acestui ingredient va influența esențial rețeta.

Al doilea ingredient e uriașul cumul de oportunități pe care resetarea economiei mondiale și europene o presupune, sub presiunea reașezării lanțurilor de producție globale și a noilor direcții de dezvoltare a Occidentului. Combinat cu uriașul flux de bani și investiții care pândesc economiile disponibile, acest ingredient poate relansa viitorul.

Mai există, pentru România, și un al treilea ingredient: băltirea în mize mici și amânarea marilor decizii economice. E de dorit să-l eliminăm, abordând exclusiv primele două fenomene.

Dezbatem la Conferințele CDG împreună cu decidenți, analiști economici și jucători în economie despre cea mai bună abordare a acestui moment, pentru un T Zero al economiei românești:

Cum finanțăm dezvoltarea și ne refacem echilibrele * care sunt sectoarele din economie către care focusăm banii, care sunt noile direcții de dezvoltare pe care economia europeană (ni) le cere * cum stimulăm atragerea fluxurilor financiare necesare alimentării ritmului de dezvoltare * cum internaționalizăm afacerile astfel încât să scoatem bani și din ce producem pe piețele altora * cum însănătoșim ecosistemul de business?

Speakerii:

  • Marcel BOLOȘ – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
  • Florin SPĂTARU – Ministrul Economiei
  • Adrian CÂCIU (tbc) – Ministrul Finanțelor
  • Iulian STANCIU – Președinte executiv, eMag
  • Ionuț DUMITRU – Economist-şef Raiffeisen Bank
  • Iancu GUDA – Services Director, Coface Romania

Înregistrează-te gratuit https://bit.ly/3PM67WU

Pentru mai multe detalii, puteți accesa următoarele linkuri: