In momentul de fata, dupa cum probabil stiti, bolnavii de cancer / bolnavii cronici din Romania sunt printre cei mai vulnerabili in fata infectarii cu noul coronavirus (si, din pacate, decesele survenite pana acum ne confirma acest lucru). Suntem in situatie de criza, iar spitalele din sistemul de stat sunt nevoite sa ia masuri si se pregatesc pentru ce va urma. De aceea, in acest moment, pacientii oncologici sunt pur si simplu trimisi acasa, uneori fara tratament. Sunt vulnerabili, sunt sunt cei mai predispusi la infectarea cu COVID-19 si potentiala propagare.

Cele doua spitale ale noastre raman in continuare deschise, dar ne confruntam cu 3 probleme majore:

  • Suntem singura entitate din Romania care ofera servicii complete de ingrijire paliativa, iar acum acesti pacienti dati afara din spitale se indreapta cu atat mai mult catre noi. Nu ii putem abandona!
  • Suntem spital (si singurul ONG din RO care opereaza 2 spitale proprii, 24/7) si ne confruntam cu o lipsa acuta de materiale de protectie si dezinfectanti;
  • Sponsorizarile noastre au scazut alarmant – iar acest aspect, dublat cu cresterea solicitarilor venite din partea pacientilor disperati, fac lucrurile sa fie deja dramatice.

Reamintesc faptul ca toate serviciile oferite de HOSPICE Casa Sperantei in spitalele fundatiei sunt 100% gratuite pentru pacienti si familiile lor. Dar ca sa putem rezista in această situatie de criza si ca sa putem ajuta in acelasi timp si sistemul public de sanatate, degrevandu-l de pacientii incurabili, avem nevoie de ajutor.

Noi am pornit deja un apel (disponibil aici: https://www.facebook.com/donate/3310222215672234/10217822089157557/).