fbpx

Agricultură Sustenabilă – Scenarii Climatice pentru România 2030

Date:21/09/2022 9:00 am
Location: Palatul Victoria, Bucure

Ne face plăcere să vă invităm, în cadrul Climate Change Summit, la unul din grupurile de lucru dedicate Scenariilor Climatice pentru România 2030. Grupurile de lucru vor avea loc pe 21-22 septembrie la Palatul Victoria, cu 2 săptămâni înainte de startul Summitului, și vor aduce împreună peste 120 de reprezentați cheie ai sistemului public, privat, civic și academic. Am fi deosebit de onorați dacă ați participa la grupul de lucru Agricultură Sustenabilă, pe 21 septembrie 2022, între orele 09.00 și 12.30.

Obiectivele principale ale acestor sesiuni sunt: dezvoltarea a câte 16 scenarii pentru fiecare din cele 8 teme de lucru; identificarea principalelor provocări pentru scenariile cele mai probabile, precum și pentru cele preferate; și identificarea de soluții curente la provocările următorilor 8 ani.

Fiecare sesiune va avea structura unui grup de lucru moderat, în care participanții colaborează pentru a dezvolta scenarii și a identifica provocări, oportunități și soluții. Fiecare grup de lucru va fi alcătuit din 15-20 de membri și va reuni reprezentanți ai corporațiilor, întreprinderilor mici și mijlocii, ONG-urilor, administrațiilor locale, Guvernului, Parlamentului și instituțiilor europene, precum și antreprenori și tineri lideri. Participanții sunt atent selectați pentru a asigura reprezentativitatea societății românești, precum și calitatea discuției, networking-ului și soluțiilor generate. Conversațiile vor fi informale și ne-atribuibile.

Temele celor 8 grupuri de lucru sunt: Energie verde; Agricultură sustenabilă; Reziliența climatică a orașelor; Biodiversitate; Finanțări, investiții și PNRR; Economie circulară; Soluții de tehnologie și Legislație climatică. Dacă doriți să participați la mai multe din aceste grupuri, vă rugăm să ne anunțați.

Concluziile sesiunilor vor fi incluse în Scenarii Climatice pentru România 2030, un raport ce va servi drept mijloc de a conștientiza publicul, dar și factorii de decizie, asupra impactului schimbărilor climatice în România, precum și de a promova exemplele scalabile de bună practică.

Grupurile de lucru fac parte din Climate Change Summit, un eveniment de referință pentru România și Europa Centrală și de Est, axat pe soluții la provocările climatice, care va funcționa ca platformă pentru a conecta reprezentanți de business, academici, civici și de decizie din Uniunea Europeană și România, în conversații despre politici climatice, oportunități de investiții și inovare digitală pentru sustenabilitate. CCS este organizat de Social Innovation Solutions, în parteneriat cu BRD Société Générale și Mastercard, precum și unele dintre cele mai importante organizații de business și civice din România.

Sesiunile plenare din cadrul Summitului vor avea loc pe 4 și 5 octombrie la Teatrul Odeon; ne-am bucura să fiți alături de noi și cu această ocazie. Dacă doriți să participați, vă rugăm să menționați acest lucru atunci când confirmați prezența la grupurile de lucru.

Vă rog să confirmați prezența dumneavoastră colegei mele, Mariana Stan, la adresa de mail mariana.stan@innovationsolutions.eu, până la data de 5 septembrie. Alături de confirmarea dumneavoastră, vă rog să anexați o scurtă biografie și o fotografie a dumneavoastră, care vor fi incluse în secțiunea dedicată de pe site-ul Climate Change Summit.