fbpx

Camera de Comerț Britanică-Română, împreună cu Camera de Comerț Elenă-Română vă invită la webinar-ul  «Noi oportunități de optimizare fiscală», care va avea loc în data de 16 iunie 2021, începând cu ora 10:30, în mediul online.

Discuția va cuprinde două teme de interes pentru contextul actual:

  1.     Consolidarea fiscală în domeniul impozitului pe profit – societățile parte ale aceluiași grup au posibilitatea începând cu anul viitor să constituie un grup fiscal pentru impozitul pe profit, sub rezerva îndeplinirii anumitor condiții. Principalul avantaj al implementării acestui mecanism de declarare și plată a impozitului pe profit vizează optimizarea fluxului de numerar prin recuperarea la nivel de grup a pierderilor fiscale înregistrate de unii membrii ai grupului, ceea ce determina o diminuare a sumei de impozit plătite efectiv la nivelul grupului.
  2.     Măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterea capitalurilor proprii – în scopul stimulării capitalizării societăților, societățile plătitoare de impozit pe profit, impozit pe venitul microîntreprinderilor sau impozit specific unor activități pot beneficia, începând cu anul viitor, de reduceri ale impozitului datorat în funcție de nivelul capitalului propriu.

 

Vorbitori :

Mădălina Țicu – Director Servicii de Asistență Fiscală , TGS Romania

Mădălina Țicu este Director în cadrul diviziei de Servicii de Asistență Fiscală a TGS România. Este licențiată în Economie la Facultatea de Management Financiar-Contabil și membră a Camerei Consultanților Fiscali din România din anul 2015.

Are o experiență de peste 14 ani în domeniul contabilității și al fiscalității, activând atât în aria serviciilor de consultanță fiscală cât și în domeniul financiar-contabil în cadrul unor companii multinaționale din variate industrii.

Alexandra Irimia– Senior Accounting and Tax Consultant, KR Group Romania

Alexandra este absolventă a Facultății de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice și a programelor de masterat de Economie Europeană și de Contabilitate și Auditul Entităților Economice. Alexandra este membră al Camerei Consultantilor Fiscali și al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România din 2018. În prezent ocupă poziția de Senior Accounting and Tax Consultant în cadrul KR GROUP, având o experiență de 13 ani și jumătate în domeniul financiar-contabil, în cea mai mare parte în companii multinaționale de profil.

Înscrierea la acest webinar este gratuită. 

Recording