fbpx

Asociația The Social Incubator este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în 2014 pentru a sprijini tinerii din medii vulnerabile (cu precădere, cei din sistemul de protecție a copilului) din România, în procesul de integrare socio-profesională.

Obiectivul principal al echipei asociației este de a-i susține pe tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani să facă tranziția către viața de adult, într-un mod care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung.

La Asociația The Social Incubator avem în derulare anual proiecte cu mii de tineri din întreaga țară, iar pilonii principali pe care ne bazăm intervenția sunt: consilierea în carieră, consilierea vocațională și psihologică,  educația non-formală, sprijin pentru educația formală, facilitarea de stagii de practică și, ulterior, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă plătit.

De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate.

În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 30 de județe, 22.100 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate de asociație și 1.923 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național.

https://asociatiasocialincubator.org/