fbpx

Misiunea Fundației pentru Copii Ronald McDonald este de a crea, găsi și susține programe care îmbunătățesc direct sănătatea și bunăstarea copiilor și a familiilor acestora, cu scopul de a construi o lume în care toți copiii au acces la îngrijirile medicale de care au nevoie, iar familiile acestora să fie sprijinite și implicate activ în îngrijirea micilor pacienți.

 

Fundația pentru Copii Ronald McDonald lucrează îndeaproape cu spitalele de copii partenere pentru a sprijini îngrijirea centrată pe familie, oferind familiilor un loc unde să stea, la câțiva pași de patul de spital al copilului.

 

De 24 de ani, peste 21.300 de părinți au găsit în Casele Ronald McDonald București,Timișoara și din 2022 Iași, confortul unui cămin pe perioada internării copiilor lor. Peste 5.000 de voluntari și susținători au dedicat timp și resurse pentru a duce mesajul Fundației mai departe și pentru a atrage sprijin din comunitate.

 

Casele Ronald McDonald au fost construite cu scopul de a ține împreună familiile cu copii internați pe perioade îndelungate în spitalele de pediatrie. Rolul acestora este de a fi „case departe de casă” pentru părinți, ajutându-i pe aceștia să își poată direcționa toată atenția asupra micilor pacienți. În Casele Ronald McDonald beneficiarilor li se oferă nopți de cazare gratuite, mese calde zilnice, pachete de bun venit și de plecare cu bunuri de primă necesitate, sprijin și consiliere psihologică pe toată perioada șederii. Până în prezent, în România sunt construite 3 Case Ronald McDonald în incintele Spitalelor Clinice de Urgență pentru Copii „Grigorea Alexandrescu” din București, „Louis Țurcanu” din Timișoara și „Sf. Maria” din Iași.